ضرورت جانشین پروری در واحدهای استانی جهاددانشگاهی/ برگزاری مراسم معارفه رئیس واحد خراسان شمالی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی، مراسم معارفه رئیس جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی با حضور دکتر عیسی علیزاده معاون هماهنگی و امور مجلس و دکتر مهدی باصولی،معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی و دکتر محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی برگزار شد. دیدار با محمدرضا حسیننژاد، استاندار خراسان شمالی و برگزاری نشست با اعضای این واحد جهاددانشگاهی از دیگر برنامههای معاونان جهاددانشگاهی در سفر به این استان بود.
حوزه فرهنگی از ظرفیتهای ویژه جهاددانشگاهی است
دکتر عیسی علیزاده، در نشست با اعضای جهاددانشگاهی خراسان شمالی با بیان اینکه در برخی از واحدها ریل گذاری های درست انجام شده و به بلوغ رسیده اند، بیان کرد: در واحدهایی مانند خراسان شمالی نیز تعریف ماموریت و ریل گذاری یک فرصت محسوب می شود.
وی حوزه فرهنگی را از ظرفیتهای ویژه جهاددانشگاهی دانست و افزود: دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا به عنوان خبرگزاری های مستقل و تخصصی، هم برای کشور و جامعه و هم برای استانها بسیار موثر هستند.
دکتر علیزاده همچنین مرکز افکارسنجی ایسپا را از مراکز پرسشگری مورد وثوق در کشور دانست و افزود: این مرکز می تواند به عنوان بازوی اصلی مسئولان و برنامه ریزان عمل کند.
وی ابراز امیدواری کرد که با همت و همیاری اعضای جهاددانشگاهی خراسان شمالی، این واحد هرچه سریعتر مسیرهای توسعه ای را طی کند و برای مردم و استان منشا اثر باشد.
توجه به برنامه های توسعهای، نیاز واحدهای جهاددانشگاهی در کشور
دکتر مهدی باصولی، معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی نیز در این نشست با اشاره به اینکه خراسان شمالی دارای ظرفیتهای بسیار زیادی در فرهنگ، سرمایههای انسانی، منابع طبیعی و ... است، اظهار کرد: میزان توسعه این استان با ظرفیتهای بالای آن تناسب ندارد.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی از سال ۸۳ راهاندازی شده و جزو واحدهای نسل سوم جهاد محسوب می شود، گفت: این واحدها نیازمند تقویت، حمایت و تعریف ماموریت ویژه هستند.
وی با بیان اینکه این واحدها باید در مسیر توسعه قرار گیرند و چاره ای جز این امر وجود ندارد، ادامه داد: این واحدها نیاز دارند برای پیشرفت برنامه ای برای توسعه داشته باشند.
باصولی بیان کرد: برنامه ها و فعالیت های آموزشی می تواند برای واحدهای جهاددانشگاهی درآمدزا باشد اما جهاددانشگاهی در کنار این اهداف، ماموریت های کلان تری در حوزههای فرهنگی و پژوهشی دارد که باید به آنها به صورت ویژه پرداخته شود.
وی با تاکید بر اینکه سرمایهی انسانی، مهمترین سرمایه جهاد دانشگاهی است، گفت: برنامه توسعه واحدها را باید اعضای واحد با توجه به مزیتهای نسبی هر استان تدوین کنند و دفتر مرکزی نیز برای انجام آنها حمایت های لازم را خواهد داشت.
وی ادامه داد: اساسا برنامه واحدهای جهاد دانشگاهی مبتنی بر ظرفیتهای استانی و منطقهای است که چه نیازهایی در آن محل وجود دارد و با توجه به مطالعات آمایش سرزمینی می توان برنامه ریزی کرد.
معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی همچنین با اشاره به ظرفیتهای عظیم جهاددانشگاهی در سراسر کشور و در مراکز تخصصی و پژوهشگاه های این نهاد اظهار کرد: برخی واحدهای جهاددانشگاهی در سطح کشور خدمات بی نظیر و متفاوتی را ارائه می دهند که می توان از آن ها الگو گرفت.
وی همچنین تاکید کرد: توجه جدی به نیرو و منابع انسانی، از نیازهای اساسی است و در این راستا باید نظاماتی تهیه شود.
مهسا پرنیان، رئیس جهاددانشگاهی خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: استان سرسبز خراسان شمالی که به فرموده مقام معظم رهبری، گنجینه فرهنگها و معرفتهاست، قابلیت ها و پتانسیل های زیادی در حوزه های مختلف از جمله فرهنگی، کشاورزی و دامپروری و صنایع دارد و مهمترین دارایی این استان اقوام فهیم آن هستند که از قومیت های مختلف بامسالمت در کنار یکدیگر زندگی می کنند.
وی افزود: در عین حال متاسفانه این استان از نظر شاخص های توسعه، جزو محرومترین استان های کشور است و در بسیاری از شاخص ها در رتبه های آخر کشوری است بنابراین این وضعیت می طلبد که ظرفیتهای ملی به کار گرفته شود و این ظرفیت ها به استان بیاید تا به محرومیت زدایی استان کمک کند و خدماتی در شان این مردم فهیم ارائه شود.
وی گفت: بدون شک یکی از این ظرفیتها، جهاددانشگاهی است که ما در حال تلاش هستیم به پشتوانه ظرفیتهای ملی جهاددانشگاهی، زیرساختهایی تخصصی در استان ایجاد شود.
پرنیان ادامه داد: در این راستا پیگیری پروژه هایی در دستور کار است که راه اندازی مرکز استانی شبکه ملی درمان سرطان برست از آن جمله است که در سفر ریاست جمهوری ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به این طرح اختصاص یافته؛ همچنین از سوی مجلس شورای اسلامی نیز ۸ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح منظور شده است.
وی تجهیز مرکز اصلاح بهنژادی دام سبک، راه اندازی مرکز توسعه فناوریهای نوین اصلاح نژاد اسب اصیل ترکمن، پیگیری تخصیص اعتبار از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری به خانه خلاق تولید محتوای جهاددانشگاهی و پیگیری برای تخصیص اعتبار برای اتمام ساختمان نیمه کاره جهاددانشگاهی را از دیگر پروژه های در دست اجرا و در دست پیگیری ذکر کرد.
وی گفت: امیدواریم در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری با نام "تولید، دانش بنیان و اشتغالزایی" نامیده شده، جهاددانشگاهی با حمایت مسئولان استانی و ملی بتواند گام های موثری در این زمینه در استان بردارد.
جهاددانشگاهی به تقویت خراسان شمالی در حوزه دانشبنیان کمک کند
همچنین محمدرضا حسیننژاد استاندار خراسان شمالی، در دیدار با دکتر باصولی، معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی و دکتر علیزاده معاون هماهنگی و امور مجلس این نهاد که در استانداری خراسان شمالی برگزار شد، اظهار کرد: فاصله ۵۰۰۰ متری ساختمان جهاددانشگاهی با شهر بجنورد مشکلاتی را برای ایاب و ذهاب کارکنان و مراجعه کنندگان ایجاد کرده که نیازمند توجه است همچنین اتمام این ساختمان نیمه تمام باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه زیرساختهای جهاد دانشگاهی باید تقویت شود، افزود: اولین مؤسسات دانش بنیان از جهاددانشگاهی شروع به فعالیت کردند و این موضوع نشان از اهمیت جایگاه جهاددانشگاهی دارد.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با اشاره به اینکه استانداری بر اساس چارچوب قانونی خود هر کمکی بتواند برای توسعه اقدامات جهاددانشگاهی در خراسان شمالی انجام میدهد، افزود: جهاددانشگاهی می تواند در تحقق شعار سال که با نام "تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین" مزین شده است، یاری رسان باشد.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه دو کشور ایران و ترکمنستان و سفر آتی استاندار آخال به خراسان شمالی، تبادل دانش و فناوری، دانشجو و ظرفیت های کشاورزی و دامی را از مباحث در دستور کار دانست و افزود: نهادهای علمی مانند جهاددانشگاهی می توانند در این زمینه یاری رسان باشند.
حمایت قابل توجه نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی
علیزاده، معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی، نیز در این دیدار با تأکید براینکه مسئولان استانی و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی ارتباط بسیار خوبی با جهاددانشگاهی دارند، تصریح کرد: استن می تواند جهاددانشگاهی را بازوی کمکی خود بداند و از این مجموعه انقلابی حمایت کند.
وی با اشاره به این که باید در خراسان شمالی مأموریت به جهاددانشگاهی محول شود، ادامه داد: امکان انتقال تمام ظرفیتهای جهاد دانشگاهی به استان خراسان شمالی امکانپذیر است و این مهم نیازمند توجه ویژه مسئولان عالی استان به جهاد دانشگاهی است.
توسعه مرکز غربالگری سرطان پستان جهاد دانشگاهی خراسان شمالی
دکتر مهدی باصولی، معاون پشتیبانی و مدیرت منابع جهاد دانشگاهی نیز در ادامه این دیدار با تأکید براینکه اگر استاندار به عنوان نماینده ارشد دولت در استان حمایت قابل توجهی از جهاد دانشگاهی داشته باشند به طور قطع شاهد اثرگذاری این مجموعه در استان و کشور خواهیم بود، اضافه کرد: دفتر مرکزی این نهاد نیز برای حمایت از پروژه های واحدها اماده است.
وی افزود: تصمیم داریم مرکز غربالگری سرطان پستان جهاددانشگاهی خراسان شمالی تا پایان سال جاری افتتاح شود و توسعه این مرکز به یک مرکز درمانی نیز با حمایتهای استانی امکانپذیر است.
وی همچنین با اشاره به این که با پیگیری های نماینده مردم استان در مجلس اعتباری برای اصلاح نژاد اسب اصیل ترکمن مصوب شده است، اظهار کرد: این پروژه نیز نیازمند اعتبارات بیشتری است که امیدواریم مجموعه استانی به خوبی از این طرح حمایت کنند.
باصولی با اشاره به پتانسیل جهاددانشگاهی و برخورداری از پژوهشگاه ها و مراکز تخصصی، ابراز امیدواری کرد با حمایت های استانی، این ظرفیتها به استان ها وارد شوند و به توسعه مناطق کمک کنند.
جهاددانشگاهی حلقه میانی حوزه دانش بنیان و صنعت است
گفتنی است آئین معارفه رئیس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی نیز با حضور دکتر محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
دکتر وحیدی در این مراسم اظهار کرد: با تقویت جهاددانشگاهی در استانها می توان سطح کیفی آموزش ها را ارتقاء داد تا در نهایت ارتباط حوزه دانشبنیان با بخشهای پژوهشی و صنعتی نیز تقویت شود.
وی با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به شرکتهای دانش بنیان، ادامه داد: مبنای اولیه شکلگیری شرکتها و اتفاقات دانش بنیان در کشور، جهاددانشگاهی بود و نگاه امام خمینی (ره) نیز در تشکیل نهادهایی مانند جهاددانشگاهی، پر شدن حلقه مفقوده بین بخشهای مختلف با کمک گرفتن از این مجموعه انقلابی بود.
وی گفت: جهاددانشگاهی وظایف و مسئولیت های خودش را دارد و در کنار آن ها نیز ساختارهای جدیدی از بدو تاسیس تا کنون به آن اضافه شده است که مجموع فعالیتهای آن تاثیرات موثری در کشور دارد.
وحیدی تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان کشور طی یک سال، گردش مالی ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی داشتهاند که ۳ برابر اعتبار تملک دارایی کشور بوده است و نشان میدهد این حوزه در کشور پتانسیل بسیاری برای شکوفایی دارد.
نماینده مردم ۵ شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جهاددانشگاهی در استانهای نوپا مانند خراسان شمالی باید تقویت شده و تمرکززدایی در اجرای پروژهها از شهرهای بزرگ نیز باید اتفاق بیفتد تا شاهد پیشرفت استانهای کوچکتر و نوپا نیز باشیم.
این نماینده مجلس، احداث مرکز درمان سرطان برست، اصلاح نژاد دام و ژنتیک اسب ترکمن را از جمله موضوعاتی دانست که می تواند توسط جهاد دانشگاهی در خراسان شمالی پیگیری و از سوی دفتر مرکزی نیز حمایت شود.
وحیدی گفت: مطالعات آبهای ژرف در خراسان شمالی نیز یکی از طرح هایی است که به عنوان فرصت مطالعاتی در دشت میانی استان مصوب شده و می تواند توسط جهاددانشگاهی پیگیری شود.
این نماینده مجلس همچنین از تلاشهای انجام شده در جهاد دانشگاهی خراسان شمالی تقدیر کرد و خدمات این مجموعه را در ارتقای سطح علمی و کیفیت آموزش ها، تاثیرگذار دانست.
معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد دانشگاهی کشور نیز در این جلسه با تقدیر از حمایتهای نمایندگان از فعالیت های جهاد دانشگاهی در کشور، گفت: مجموعه جهاد دانشگاهی در کشور نیازمند همراهی و مساعدت بیشتر نمایندگان مجلس است تا اقدامات آن توسعه یافته و اثرگذاری بیشتری نیز داشته باشد.
دکتر مهدی باصولی اظهار کرد: جهاددانشگاهی در خراسان شمالی پشتوانه چند هزار نفره جهاد دانشگاهی سراسر کشور با بنیه پژوهشگاهها، و مراکز آموزشی و تخصصی در جهاد دانشگاهی کشور دارا میباشد که تمام قد از آن حمایت میکند.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات، تعریف ماموریت ویژه برای جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی است تا هدفمند و با قدرت به سمت آن حرکت کرده و به رونق استان کمک کند.
وی بر ضرورت جلوگیری از پراکنده کاری در جهاد دانشگاهی تاکید کرد و افزود: به دنبال رونق خدمات دانشبنیان با بهرهگیری از رفیع پژوهشگاه و پژوهشکدههای جهاددانشگاهی در واحد خراسان شمالی هستیم و یکی از راه های آن، توجه به آمایش سرزمینی و ظرفیتهای منطقه است.
معاون هماهنگی امور مجلس جهاددانشگاهی نیز در این آئین اظهار کرد: نمایندگان استان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی نیز از جمله نمایندگان تاثیرگذار و دغدغه مند هستند که رشد و تعالی خراسان شمالی را دنبال می کنند و در تحقق برنامه های جهاددانشگاهی یاریرسان هستند.
دکتر عیسی علیزاده تاکید کرد: حمایت مسئولان استانی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جهاددانشگاهی و افزایش تعاملات در این خصوص می تواند منجر به تقویت اقدامات جهاد دانشگاهی برای رفع نیازمندی شود.
در این آیین، حکم دکتر دهقانی فیروزآبادی، رئیس جهاد دانشگاهی، به مهسا پرنیان به عنوان رئیس جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی تقدیم و از زحمات مهندس محسن رحمانی رئیس سابق این نهاد تقدیر شد.
نظر شما :