۰۳- توصیه های خودمراقبتی برای همکاران جهاددانشگاهی
پیوست شماره سه
توصیه های خودمراقبتی برای همکاران جهاددانشگاهی
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای تنفسی ویروسی(کرونا ویروس)
- شستشوی مکرر دست ها (با آب و صابون یا شوینده الکلی):
- قبل و بعد از خوردن غذا
- قبل و بعد از رفتن به دستشویی
- بعد از سرفه و عطسه کردن
- وقتی آلودگی دست با چشم مشخص است
- بعد از برداشتن ماسک استفاده شده
- بعد از تماس با حیوانات
- بعد از تماس با بیماران
- رعایت بهداشت تنفسی :
- موقع سرفه و عطسه کردن، دهان و بینی خود با دستمال یا لباس واقع (بخش خم آرنج) پوشانده شده و پس از آن دست ها سریعا با آب و صابون یا الکل شسته شوند و در صورت استفاده از دستمال سریعا در یک سطل دردار انداخته شود (پوشاندن دهان و بینی با دست نادرست است چرا که می تواند منجر به انتقال بیشتر آلودگی از طریق تماس دست با افراد و اجسام دیگر شود).
- اگر علایم بیماری ( سرفه، تب و تنگی نفس) ندارید و در محیطی هستید که بیمار و یا افراد مشکوک به بیماری وجود ندارند، استفاده از ماسک هیچ ضرورتی ندارد و اگر در بیرون سازمان از ماسک استفاده شده باید در بدو ورود در ظرف سطل دردار انداخته شود.
- در صورت استفاده از ماسک فاصله ای بین صورت و ماسک نباید وجود داشته باشد و نباید به قسمت جلوی ماسک دست زد و اگر دست با جلوی ماسک تماس داشت ، قبل از شستشوی آن به بینی، دهان و چشم زده نشود (تذکر: ماسک اغلب یکبار مصرف هستند و ماسکهای استاندارد مانند ان 95 نیز دارای محدودیت زمان مصرف - حداکثر8 ساعت- هستند).
- هنگام حضور در اجتماعات و محل کار فاصله ایمن (حداقل یک متر) رعایت شود (رعایت این فاصله با افرادی که علایم بیماری دارند شامل عطسه، سرفه و تب مهمتر است).
- مراجعه به پزشک و مرکز درمانی
- در صورت وجود سه علامت مهم سرفه، تب و سختی در تنفس ، به ویژه در صورت وجود سابقه تماس با بیمار مبتلا به کرونا، باید به پزشک مراجعه شود.
- اگر سرفه وتب همراه با علائم تنفسی شدید نبوده و فرد سابقه تماس نزدیک با بیمار مبتلا به کرونا هم نداشته است، لزومی به مراجعه به پزشک نیست. در این موارد فرد باید ضمن رعایت بهداشت فردی و درمانهای رایج برای بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی برای جلوگیری از سرایت به اطرافیان، در خانه استراحت نموده و به محل کار مراجعه نکند.
- پرهیز از دست دادن ، روبوسی و کار در فاصله نزدیک
- پرهیز از دست زدن به بینی، دهان و چشم با دست ضدعفونی نشده
- پرهیز از هرگونه تماس با حیوانات زنده
- پرهیز از مصرف مواد غذایی نیم پز وخام مانند گوشت و تخم مرغ و نیز از مواد غذایی و تنقلات آماده و روباز که از خارج سازمان وارد می شوند، اکیدا پرهیز شود.
- جمع آوری کلیه تجهیزات و لوازم غیر ضروری در محیط و میزکار برای کاهش احتمال آلودگی و نیز کاهش سطح گندزدایی
- جمع آوری مواد خوراکی عمومی مانند و تنقلات شکلات روباز ، قندان و غیره از محیط کار
- استفاده از لوازم شخصی هنگام تغذیه ، نماز و غیره ( "قاشق، چنگال ، بشقاب"، "مهر، جانماز و چادر نماز")
- شستشوی دستها و تعویض لباس کار و یونیفرم توسط همکارانی که در محیط روباز و با احتمال آلودگی کار می کنند هنگام ورود به ساختمان اداری و محل اجتماعات مانند نمازخانه و سلف سرویس
- پرهیز از لمس غیر ضروری سطوح محیط کار و ضدعفونی لوازم کاری شخصی خود اعم موس ، کی برد کامپیوتر و غیره مواد مناسب ضدعفونی کنید (استفاده از دستمال کاغذی یا هر شیء دیگر برای تماس با دکمه سطوح پرکاربرد مثل دکمه آسانسور و شستشوی دست ها در صورت لمس مستقیم)
- همکاران دارای وضعیت خاص (سنین بالای 60 سال و افراد دارای بیماریهای زمینه ای) که از استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری برخوردارند باید در رعایت اصول بهداشتی دقت بیشتری داشت باشند.