۰۳- توصیه های خودمراقبتی برای همکاران جهاددانشگاهی

تعداد بازدید:۶۷۹

پیوست شماره سه

توصیه های خودمراقبتی برای همکاران جهاددانشگاهی

پیشگیری از ابتلا به بیماریهای تنفسی ویروسی(کرونا ویروس)

  1. شستشوی مکرر دست ها (با آب و صابون یا شوینده الکلی):
    • قبل و بعد از خوردن غذا
    • قبل و بعد از رفتن به دستشویی
    • بعد از سرفه و عطسه کردن
    • وقتی آلودگی دست با چشم مشخص است
    • بعد از برداشتن ماسک استفاده شده
    • بعد از تماس با حیوانات
    • بعد از تماس با بیماران
  2. رعایت بهداشت تنفسی : 
    • موقع سرفه و عطسه کردن، دهان و بینی خود با دستمال یا لباس واقع (بخش خم آرنج)  پوشانده شده  و پس از آن دست ها سریعا  با آب و صابون یا الکل شسته شوند و  در صورت استفاده از دستمال سریعا در یک سطل دردار  انداخته شود (پوشاندن دهان و بینی با دست نادرست است چرا که می تواند منجر به انتقال بیشتر آلودگی از طریق تماس دست با افراد و اجسام دیگر شود).
    • اگر علایم بیماری ( سرفه، تب و تنگی نفس) ندارید و در محیطی هستید که بیمار و یا افراد مشکوک به بیماری وجود ندارند، استفاده از ماسک هیچ ضرورتی ندارد و اگر در بیرون سازمان از ماسک استفاده شده باید در بدو ورود در ظرف سطل دردار  انداخته شود.
    • در صورت استفاده از ماسک فاصله ای بین صورت و ماسک نباید وجود داشته باشد و نباید به قسمت جلوی ماسک دست زد و اگر دست با جلوی ماسک تماس داشت ، قبل از شستشوی آن به بینی، دهان و چشم زده  نشود (تذکر: ماسک اغلب یکبار مصرف هستند و ماسکهای استاندارد مانند ان 95 نیز دارای محدودیت زمان مصرف - حداکثر8 ساعت- هستند).
    • هنگام حضور در اجتماعات و محل کار فاصله ایمن (حداقل یک متر) رعایت شود (رعایت این فاصله با افرادی که علایم بیماری دارند  شامل عطسه، سرفه و تب مهمتر است).

 

  1. مراجعه به پزشک و مرکز درمانی
    • در صورت وجود سه علامت مهم سرفه، تب و سختی در تنفس ، به ویژه در صورت وجود سابقه تماس با بیمار مبتلا به کرونا،  باید به پزشک مراجعه شود.
    • اگر سرفه وتب همراه با علائم تنفسی شدید نبوده و فرد سابقه تماس نزدیک با بیمار مبتلا به کرونا هم نداشته است، لزومی به مراجعه به پزشک نیست.  در این موارد فرد باید ضمن رعایت بهداشت فردی و درمانهای رایج برای بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی برای جلوگیری از سرایت به اطرافیان، در خانه استراحت نموده و به محل کار مراجعه نکند.
  2. پرهیز از دست دادن ، روبوسی و کار در فاصله نزدیک
  3. پرهیز از دست زدن به بینی، دهان و چشم با دست ضدعفونی نشده
  4. پرهیز از هرگونه تماس با  حیوانات زنده
  5. پرهیز از مصرف مواد غذایی نیم پز وخام مانند گوشت و تخم مرغ و نیز از مواد غذایی و تنقلات آماده و روباز که از خارج سازمان وارد می شوند، اکیدا پرهیز شود.
  6. جمع آوری کلیه تجهیزات و لوازم غیر ضروری در محیط و میزکار برای کاهش احتمال آلودگی و نیز کاهش سطح گندزدایی
  7. جمع آوری مواد خوراکی عمومی مانند و تنقلات شکلات روباز ، قندان و غیره از محیط کار
  8. استفاده از لوازم شخصی هنگام تغذیه ، نماز و غیره  ( "قاشق، چنگال ، بشقاب"،  "مهر، جانماز و چادر نماز")
  9. شستشوی دستها و تعویض لباس کار و یونیفرم توسط همکارانی که در محیط روباز و با احتمال آلودگی کار می کنند هنگام ورود به ساختمان اداری و محل اجتماعات مانند نمازخانه و سلف سرویس
  10. پرهیز از لمس غیر ضروری سطوح محیط کار و ضدعفونی لوازم کاری شخصی خود اعم موس ، کی برد کامپیوتر و غیره مواد مناسب ضدعفونی کنید (استفاده از دستمال کاغذی یا هر شیء دیگر برای تماس با دکمه سطوح پرکاربرد مثل  دکمه آسانسور و شستشوی دست ها در صورت لمس مستقیم)
  1.  همکاران دارای وضعیت خاص (سنین بالای 60 سال و افراد دارای بیماریهای زمینه ای) که از استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری برخوردارند باید در رعایت اصول بهداشتی دقت بیشتری داشت باشند.